"Det går inte att försumma roten och ändå vårda grenarna" 

Kost och näring

 


Dagligen utsätts vi för stress som påverkar oss. Miljögifter och tungmetaller som finns runtomkring oss är en enorm belastning för vår kropp.
Den otrevliga sanningen är att vi har mer än 100.000 olika kemikalier i vår miljö och 1000-tals tillsätts varje år. Det betyder att en hel del finns i oss också och detta påverkar vårt immunförsvar som blir försvagat. 
Många av våra odlingsmarker har blivit utarmade på grund av konstgödning och alla bekämpningsmedel som används.
Potatisen, vår vanligaste gröda, besprutas 7-13 gånger på en säsong. Köttindustrin använder kraftfoder för att djuren ska växa fortare (oftast sojabönor från Brasilien som är kraftigt besprutade). Hormoner och antibiotika ges också till många djur. 

Det kan sägas mycket om detta ämne. Jag vet att om vi vill läka oss själva måste vi se över vår syn på kost, näring och miljö.
När vi landar i känslor och tankar som vi länge tryckt undan gör det att vi blir mer medvetna om oss själva, både mentalt och känslomässigt och när vi blir mer i kontakt med oss själva gör vi ofta andra val i livet, som är bättre för oss själva och för vår omgivning.

Min erfarenhet säger att  när vi genomgår olika läkningsprocesser behöver kroppen oftast stöd av extra näring. Vissa har också väldigt stora näringsbrister efter att ha ätit en näringsfattig och ensidig kost i flera år. Då kan det vara viktigt att tillföra kroppen olika näringspreparat ett tag för att komma i balans igen. Det kanske behövs en utrensning först, för att kroppen ska kunna ta till sig näringen. 

Med hjälp av Kinesiologi testar jag fram om du har några näringsbrister. Om det finns mat som du kanske behöver undvika ett tag. Allt för att hjälpa din kropp att komma i balans igen.

                                                                                                                                            

 

 

 

 

 "Låt din mat vara din medicin"
                               Hippokrates